SubscribeSubscribe
Nyheder
 • FN fremviser stærke eksempler på hurtig indsats for bæredygtig udvikling 21. jul. 2016

  Seks måneder efter, at den nye 2030 Dagsorden trådte i kraft, kan en ny rapport fremvise 16 eksempler på lande, der har påbegyndt arbejdet med at føre verdensmålene for bæredygtig udvikling ud i livet.

 • Unge i Eritrea får nye færdigheder der åbner bekæftigelsesmuligheder 18. jul. 2016

  Eritrea er præget af stor ungdomsarbejdsløshed, hvilket tvinger mange unge til at migrere og søge muligheder i andre lande. For at imødekomme denne problematik har National Union of Eritrea Youth and Students (NUEYS) med økonomisk støtte fra den norske regering og UNDP søsat et projekt, der skal give unge faglige færdigheder og uddannelse og gøre dem bedre i stand til at finde et job.

 • UNDP på Roskilde Festival 29. jun. 2016

  Hvert år danner Roskilde rammen om Nordeuropas største musikfestival. Men Roskilde er mere end bare musik. Det er et midlertidigt frirum, hvor unge mennesker mødes og gennem kreativitet og politisk debat forsøger at gentænke det samfund, vi lever i. For UNDP var det første gang på festivalen i år. Læs her hvordan det gik, og hvad der kom ud af mødet med festivalgæsterne.

 • Evalueringsrapport: Historisk konsultationsproces førte til enighed om verdensmålene og 2030 Dagsordenen 13. jun. 2016

  Ny evalueringsrapport ser på den historiske konsultationsproces, der ledte op til udformningen af 2030 Dagsordenen og verdensmålene for bæredygtig udvikling. Den konkluderer blandt andet, at åben og inkluderende deltagelse bidrog til enighed om dagsordenen og sikrede dens universelle relevans. Læs her, hvilke andre konklusioner, som rapporten drager.

 • Innovationsdiskursen inden for humanitært og udviklingsarbejde under udvikling 8. jun. 2016

  Hvordan kan nye datakilder og informationssystemer styrke beslutningstagning? Det var et spørgsmål, som FN’s Udviklingsprogram UNDP, FN’s Fødevareprogram WFP, UNICEF, og Datapop Alliance rejste ved det humanitære topmøde i Istanbul sammen med den danske og finske regering, som finansierer innovationer i FN’s organisationer.

 • Investeringer i innovation er afgørende for 2030 dagsordenen 7. jun. 2016

  Ifølge en ny rapport fra UNDP’s innovationsfacilitet kan internationale organisationer bruge innovation til bedre at imødekomme nogle af verdens mest udfordrende udviklingsproblematikker.

 • Ny FN-kampagne skal stoppe illegal handel med vilde dyr 1. jun. 2016

  "Hvert år bliver tusindvis af vilde dyr ulovligt dræbt, ofte af organiserede kriminelle netværk, der er motiveret af penge og grådighed", sagde FN’s Generalsekretær Ban Ki -moon. "Jeg opfordrer alle regeringer og folk overalt i verden til at støtte den nye FN-kampagne, Wild for Life, som har til formål at mobilisere alle kræfter og sætte en stopper for denne ødelæggende handel. Bevarelsen af dyreliv er afgørende for menneskers trivsel og for planeten".

 • Det er på tide at fokusere på katastrofeforebyggelse 1. jun. 2016

  Ledere fra hele verden mødtes for nylig i Istanbul til verdens første humanitære topmøde. Mødet var en unik mulighed for at lave meningsfulde tiltag, der kan forbedre den nuværende humanitære situation og reducere behovet for nødhjælp på sigt.

 • UNDP vil styrke privatsektorens engagement i bæredygtigt landbrug 1. jun. 2016

  Den 6.-7. juni afholder 3GF (Global Green Growth Forum) et topmøde, hvor der skal sættes fokus på partnerskaber og grønne løsninger på tværs af sektorer. UNDP vil på topmødet præsentere sit Green Commodities Programme (GCP); et initiativ etableret i 2009, der involverer offentlige og private aktører og bidrager til at øge den økonomiske, sociale og miljømæssige bæredygtighed i landbrugssektoren i udviklingslande.

 • Afrikas fremtid afhænger af udviklingen i byer 25. maj 2016

  To tredjedele af den afrikanske befolkning forventes at bo i byer i 2050, og derfor er det afgørende for kontinentets fremtidige vækst og udvikling, hvordan urbaniseringen i Afrika foregår. Det er en af konklusionerne i den nye rapport African Economic Outlook 2016, der blev offentliggjort i dag på den Afrikanske Udviklingsbanks (African Development Bank) årsmøde.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt