Nyheder
  • 22.000 Ebola-bekæmpere betalt af UNDP18. nov. 2015For at bekæmpe Ebola- udbruddet i Liberia, Guinea og Sierra Leone, betalte UNDP kompensation/ løn til 22.000 Ebola-hjælpearbejdere (sygeplejersker, læger, kontaktsporere, ambulancekørere), der med livet som indsats bekæmpede den.

  • FN’s Generalsekretær advarer mod nedskæringer i udviklingsbistand11. nov. 2015Verden står overfor verdens største flygtningekrise siden Anden Verdenskrig. FN’s Generalsekretær, Ban Ki-Moon, opfordrer det internationale samfund til at imødegå denne enorme udfordring uden at mindske sine forpligtigelser til den nødvendige udviklingsbistand.

  • Evalueringskapacitet er afgørende for nye verdensmål28. okt. 2015Den fjerde internationale konference om national evalueringskapacitet (NEC) finder lige nu sted i Bangkok. Fra den 26. til 30. oktober mødes regeringer, udviklingspartnere og institutionelle organisationer i den thailandske hovedstad for at diskutere vigtigheden af ​​national evalueringskapacitet i implementering af de nye verdensmål for bæredygtig udvikling, som FN’s Generalforsamling vedtog i slutningen af september i år.

  • 70 års jubilæum: Et stærkt FN. En bedre verden23. okt. 2015Lørdag den 24. oktober fejrer vi 70 års jubilæet for FN. Overalt i verden lyser 200 vartegn op i FN’s blåfarve som en del af den globale kampagne for at fejre fødselsdagen. Eiffeltårnet i Paris, operahuset i Sydney, FN-hovedkvarteret i New York, Kristus-statuen i Rio og den kinesiske mur i Kina er blot nogle af de kendte bygningsværker, der bliver belyst med blåt i løbet af lørdag.

  • Afskaffelse af fattigdom og sult i verden indenfor rækkevidde17. okt. 2015For et par uger siden vedtog verdens ledere 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, som er en ny og ambitiøs udviklingsdagsorden for de næste 15 år. I hjertet af denne dagsorden er en forpligtelse til "at udrydde fattigdom overalt, i alle dens former og dimensioner inden 2030".

  • UNDP og Schweiz styrker bæredygtigheden i den private sektor i Afrika14. okt. 2015FN’s Udviklingsprogram (UNDP) og Det Schweiziske Agentur for Udvikling og Samarbejde (SDC) har indgået en ny aftale om at styrke den private sektors råderum i Afrika med fokus på bæredygtig vækst- og markedsudvikling.

  • Mobil-applikation revolutionerer genopbygningsarbejdet efter jordskælvet i Nepal7. okt. 2015I april 2015 blev Nepal ramt af det værste jordskælv i over 80 år. Det kostede massive ødelæggelser med over 9.000 omkomne og 23.000 sårede imens at mere end 600.000 bygninger blev destruerede. Tilsammen blev 8 millioner mennesker berørt af katastrofen.

  • Pole to Paris hjælper med at sætte fokus på klimaforandringerne6. okt. 2015Pole to Paris hjælper med at sætte fokus på klimaforandringerne Det mener den UNDP-støttede kampagne “Pole to Paris”, som arbejder for at udbrede kendskabet til klimaforandringer. Derfor deltog Pole to Paris i et klimaarrangement midt på Nørrebro i København den 26. september, som blandt andet involverede en løbe- og cykeltur som optakt til eventet.

  • Privat sektoren bakker op om nye verdensmål5. okt. 2015Mere end 300 administrerende direktører, regeringschefer, FN- og civil samfunds-ledere deltog fredag d. 25. september i FN’s Privat Sektor Forum for at diskutere erhvervslivets rolle i implementeringen af ​de 17 nye verdensmål for bæredygtighed.

  • 19. oktober: Colombia peace process – agreement within reach5. okt. 2015The UN Resident and Humanitarian Coordinator / UNDP Resident Representative in Colombia, Fabrizio Hochschild, will share his thoughts and insights on Colombia, the peace process and the role of the UN.

Pressekontakt UNDP i Danmark
Mette Fjalland, Kommunikation og Liaison +45 51 83 62 28
mette.fjalland@undp.org