Nyheder
  • Til kamp for de nye verdensmål for bæredygtig udvikling28. sep. 2015FN Byen - Bolden rullede mandag eftermiddag i FN-Byen, da kendte politikere, skuespillere, sportsfolk m.fl. gik i kamp for de nye verdensmål for bæredygtig udvikling. Fodboldkampen var del af UNDP og FN Byen’s fejring af vedtagelsen af de nye verdensmål. Den symboliserede vigtigheden af at komme ind i kampen, og nødvendigheden af at samarbejde for at nå målene inden 2030.

  • De nye verdensmål er din og min fremtid!25. sep. 2015I dag vedtager verdens ledere de nye verdensmål for bæredygtig udvikling – på engelsk the Sustainable Development Goals, på FN topmødet i New York. Målene udgør en fælles vision om at sætte både menneskeheden og planeten på en bæredygtig kurs frem mod 2030.

  • Tre minutter der forklarer de nye verdensmål25. sep. 2015

  • Syrien krisen kræver handling og finansiering nu22. sep. 2015Mangel på penge forhindrer, at humanitær hjælp og udviklingbistand når frem til over 4 millioner flygtninge fra konflikten i Syrien. Samtidigt når hjælpen heller ikke frem til nabolandene, hvor over 20 millioner mennesker er berørte af krisen på grund af flygtningestrømmene.

  • På den internationale demokratidag opfordrer UNDP til at styrke civilsamfundet 15. sep. 2015I hjertet af demokratiet eksisterer forestillingen om, at folks engagement i det offentlige liv er en grundlæggende kraft for det gode, som i sidste ende er til gavn for samfundet. Dette engagement sker gennem valgprocesser, medlemsskab af politiske partier og repræsentation i politiske institutioner samt i selvstændige rum uden for de formelle institutioner.

  • Troværdige valg er afgørende for fredsopbygning15. sep. 2015Troværdige valg med bred folkelig deltagelse er en vigtig del af UNDP’s demokratiarbejde, og en hovedstrategi i FN’s bestræbelser på at sikre fredelige valg og begrænse risiko for vold og konflikter i forbindelse med overgang til demokrati.Troværdige valg med bred folkelig deltagelse er en vigtig del af UNDP’s demokratiarbejde, og en hovedstrategi i FN’s bestræbelser på at sikre fredelige valg og begrænse risiko for vold og konflikter i forbindelse med overgang til demokrati.

  • UNDP var igen i år med ved uddeling af verdens bedste nyheder11. sep. 2015Fredag morgen den 11. september stod i de gode nyheders tegn. Avisen Verdens Bedste Nyheder blev fra tidlig morgen uddelt på over 140 forskellige i Danmark, og frivillige fra UNDP’s Nordiske kontor i Danmark stod klar fra kl. 7 på Østerport station i København.

  • Video:"Jeg ser effekterne af et flygtigt og uforudsigeligt klima".21. aug. 2015"Jeg ser effekterne af et flygtigt og uforudsigeligt klima". UNDP's administrator, Helen Clark, fortæller i en video om klimaforandringer i anledningen af, at der er 100 dage til klimakonferencen COP21 i december.

  • Enighed om ny bæredygtig udviklingsdagsorden skal vedtages af verdens ledere til september2. aug. 2015FN’s 193 medlemsstater nåede i dag til enighed i dag om slutdokumentet, der udgør den nye dagsorden for bæredygtig udvikling. Dokumentet skal endelig vedtages af verdens ledere på topmødet for ”Sustainable Development Summit” i New York. Det sker mellem den 25 og 27 september i år.

  • Asien har brug for en stærk finansiel sektor for at fastholde væksten20. jul. 2015Asian Development Outlook 2015 rapport “Finansiering af Asiens fremtidige vækst” analyserer tendenser og udfordringer for finansiering i Asien og Stillehavsområdet, hvilket er yderst relevant set i lyset af den igangværende mellemstatslige diskussion om udviklingsfinansiering og post-2015 dagsordenen.

Pressekontakt UNDP i Danmark
Mette Fjalland, Kommunikation og Liaison +45 51 83 62 28
mette.fjalland@undp.org