Nyheder
  • UNDP 5023. feb. 2016I starten af 1966 blev FN’s Udviklingsprogram – UNDP - etableret for at bekæmpe fattigdom i verden. På det tidspunkt levede mere end halvdelen af jorden befolkning i ekstrem fattigdom. I dag er dette tal helt nede på under 14% og menneskers levevilkår er væsentlig forbedret i stort set alle lande.

  • London Syrien konference: Nødhjælp alene ikke nok - større satsning på langsigtet udvikling nødvendig4. feb. 2016I dag Torsdag d. 4. februar afholdes en donorkonference for Syrien i London. Målet med konferencen er at indsamle mere end 52 milliarder kroner til FN’s indsats i Syrien og nabolandene. Kuwait, Norge, Tyskland og Storbritannien står bag konferencen sammen med FN. UNDP arbejder med langsigtede udviklingstiltag i regionen, som skal hjælpe landene med at blive mere modstandsdygtige, fremme genopbygningen samt skabe økonomiske muligheder og arbejde.

  • FN-organisationer advarer om, at de humanitære behov vokser i Syrien og i regionen: næsten 55 milliarder kroner er der behov for i 201614. jan. 2016Krigen i Syrien er på vej ind i sit sjette år og der lader ikke til at være en løsning i sigte. Derfor appellerer flere af FN’s humanitære og udviklingsorganisationer nu til medlemsstaterne om 53 milliarder kroner for at hjælpe 22.5 millioner mennesker i Syrien og i nabolandene i 2016.

  • Dansk støtte til UNDP projekt i Irak5. jan. 2016Danmark har underskrevet en bidragsaftale med UNDP på 22,8 millioner kroner. Pengene går til inkluderende og ansvarlig regeringsførelse, reformer i sikkerhedssektoren og stabiliseringsprojekter i Irak.

  • Paris-aftalen: En hidtil uset mulighed for at holde planeten sikker16. dec. 2015Efter to ugers intensive forhandlinger i Paris underskrev 195 lande en ny klimaaftale."Aftalen i Paris er et udtryk for en fælles vilje til at beskytte vores planet og opbygge en mere modstandsdygtig og retfærdig verden for alle. Verden har nu en enestående mulighed for at holde planeten sikker samt fremme menneskelig udvikling ", siger UNDP’s chef Helen Clark i en erklæring om resultatet af COP21 i Paris.

  • Den internationale dag for anti-korruption: Break the chain9. dec. 2015Korruption er en alvorlig forbrydelse, der kan underminere den sociale og økonomiske udvikling i alle samfund. Intet land, region eller samfund er immune. I år har UNDPog UNODC (United Nations Office on Drugs and Crime) udviklet en fælles global kampagne, der fokuserer på, hvordan korruption påvirker uddannelse, sundhed, retfærdighed, demokrati, velstand og udvikling.

  • UNDP lancerer ny Human Development Report den 8. december3. dec. 2015Dette års rapport handler om interaktionen mellem arbejde og menneskelig udvikling. Udover de økonomiske fordele ved at arbejde, kan arbejde også bidrage til at styrke følelsen af værdighed og af fællesskab, og være med til at opbygge ny viden og færdigheder. Men arbejde er ikke altid en garanti for menneskelig udvikling.

  • Derfor er COP21 så vigtig30. nov. 2015FN's Udviklingsprogram (UNDP) støtter et ambitiøst resultat i Paris. Det vil øge indsatsen i håndteringen af klimaforandringer og føre alle lande ind på vejen mod en bæredygtig udvikling.

  • UNDP vil forhindre voldelig ekstremisme i Afrika23. nov. 2015UNDP’s regionale kontor for Afrika har lanceret et initiativ, som skal støtte de afrikanske lande i at forebygge og reagere på væksten i ​​voldelig ekstremisme via udvikling.

  • 22.000 Ebola-bekæmpere betalt af UNDP18. nov. 2015For at bekæmpe Ebola- udbruddet i Liberia, Guinea og Sierra Leone, betalte UNDP kompensation/ løn til 22.000 Ebola-hjælpearbejdere (sygeplejersker, læger, kontaktsporere, ambulancekørere), der med livet som indsats bekæmpede den.

Pressekontakt UNDP i Danmark
Mette Fjalland, Kommunikation og Liaison +45 51 83 62 28
mette.fjalland@undp.org