Vores historier

 • Lokalpoliti hjælper med at stoppe ebola i Guinea
  5. mar. 2015

  Alt imens Guinea ser ud til at være ved at komme sig efter ebolaepidemien, træner FN’s Udviklingsprogram hundredvis af lokale politifolk til at holde antallet af smittede nede og forhindre fremtidige udbrud.

 • Mens floderne tørrer ud, bygger Swaziland dæmninger til at høste vand

  I mange år har Lugulo floden støttet familier i det afrikanske land, Swaziland. Men på grund af klimaforandringer forsvinder floderne. Men nu bruger lokalsamfundet sanddæmninger til at samle vand.

 • Mikrokreditter giver fattige i Zambia mulighed for nyt liv
  3. sep. 2013

  At være fattig indebærer ikke bare mangel på mad dagligt eller ikke at have råd til at få ens børn i skole. Det betyder også, at det er svært at ændre på den situation, som man som fattig er havnet i, da fattige sjældent kan optage lån. I Zambia har mikrokreditlån gjort det muligt for fattige kvinder at låne penge - og skabe deres egne jobs.

 • Nu eksisterer jeg: ID-kort i Burundi
  28. maj 2014

  I den vestlige verden er det næsten umuligt at forestille sig, hvordan det må være ikke at have et identifikationskort. Men i Burundi er det hverdag for mange. Man kan ikke stemme, man kan ikke få sin stemme hørt og man kan bestemt ikke stille op til valg. Men det stopper ikke der.

 • Omfattende forbedringer banede vej for frie valg i Bangladesh
  2. apr. 2014

  UNDP viste sig at være en central partner i de langvarige og komplekse forberedelser op til parlamentsvalget i Bangladesh i 2008 – det første i syv år. En stabil, troværdig regering er en vigtig komponent for at opnå 2015-Målene, og valget kom ikke en dag for sent. Bangladesh er blevet stærkt medtaget af den globale finansielle krise.

 • Opbevaring af regnvand forbedrer liv for bønder i Tanzania

  I de seneste år er klimaforandringers indflydelse i Tanzanias Kilimanjaro-region begyndt at true indbyggerne på deres eksistensgrundlag.

 • Pakistan Mobile Retssale
  27. feb. 2014

  I en fjerntliggende landsby i udkanten af Peshawar, Pakistan, er en retssag i gang. Stenografen taster løs, dommeren lytter anspændt og køleranlægget arbejder på højtryk for at holde rummet køligt alt imens to husejere diskuterer om 6000$ USD. Men dette er ikke en ordinær retssal, det hele finder nemlig sted i en stor grøn bus.

 • Pole to Paris

  To forskere, der til dagligt studerer klimaforandringernes indvirkning på jorden, vil skabe opmærksomhed om den kommende COP21 klimakonference. Det gør de ved at løbe og cykle fra polerne til Paris.

 • Sol- og vandenergi gav el til fattige landsbyer i Nepal
  2. apr. 2013

  Uden elektricitet er det svært at drive jord- og landbrug, se fjernsyn og læse lektier om aftenen. Med hjælp fra solceller og små vandturbiner i floder og bjerge har UNDPs energiprojekt givet elektricitet til mere end 40.000 husstande rundt omkring i landsbyer i Nepal.

 • Solcelleenergi styrker bæredygtigheden i kroatisk landsby
  4. jul. 2013

  Projektet viser potentialet for at bruge solcelleenergi til at levere omkostningseffektive og miljøvenlige energiløsninger til fjerntliggende områder.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt