Vores historier

  •  Solenergi i Mali Solenergi i Mali17. okt. 2013Mindre end 1% af Malis landområder har elektricitet. Men i Sirakorola, det administrative centrum i en kommune cirka 120 kilometer fra hovedstaden Bamako, er solenergi blevet synonymt med økonomisk vækst.

  • Håndtering af klimaforandringer i EtiopienHåndtering af klimaforandringer i Etiopien24. apr. 2015Klimaforandringer har ramt Afar regionen i det østlige Etiopien hårdt. Ali Hamadu har mistet alle sine får grundet 5 års tørke. Engang var han en succesrig fåreavler, i dag lever han og hans familie af fødevarehjælp fra regeringen og humanitære organisationer.

  • Kirgisistan: 15.000 mennesker i områder ramt af radioaktivt affald får hjælpKirgisistan: 15.000 mennesker i områder ramt af radioaktivt affald får hjælp5. mar. 2015Over to år, og med knap 1,5 millioner US dollars fra Rusland, skal projektet puste nyt liv i kriseramte lokale økonomier og styrke den socioøkonomiske infrastruktur i fem byer, der er hårdt ramt af at være oplagringssteder for radioaktivt affald fra uranproduktion.

  • Opbevaring af regnvand forbedrer liv for bønder i TanzaniaOpbevaring af regnvand forbedrer liv for bønder i Tanzania14. aug. 2015I de seneste år er klimaforandringers indflydelse i Tanzanias Kilimanjaro-region begyndt at true indbyggerne på deres eksistensgrundlag.

  • Pole to ParisPole to Paris13. aug. 2015To forskere, der til dagligt studerer klimaforandringernes indvirkning på jorden, vil skabe opmærksomhed om den kommende COP21 klimakonference. Det gør de ved at løbe og cykle fra polerne til Paris.

  • Sol- og vandenergi gav el til fattige landsbyer i NepalSol- og vandenergi gav el til fattige landsbyer i Nepal2. apr. 2013Uden elektricitet er det svært at drive jord- og landbrug, se fjernsyn og læse lektier om aftenen. Med hjælp fra solceller og små vandturbiner i floder og bjerge har UNDPs energiprojekt givet elektricitet til mere end 40.000 husstande rundt omkring i landsbyer i Nepal.

  • Solcelleenergi styrker bæredygtigheden i kroatisk landsbySolcelleenergi styrker bæredygtigheden i kroatisk landsby4. jul. 2013Projektet viser potentialet for at bruge solcelleenergi til at levere omkostningseffektive og miljøvenlige energiløsninger til fjerntliggende områder.