Vores historier

  • Den Demokratiske Republik Congo: Ingen er hævet over loven, heller ikke militæretDen Demokratiske Republik Congo: Ingen er hævet over loven, heller ikke militæret7. apr. 2015Atmosfæren er anspændt i Bweremana, Goma, i det krigshærgede nordlige Kivu. En stor menneskemængde har samlet sig udenfor et telt, der fungerer som en improviseret militærdomstol.

  • Kenya forbereder kvinder på lederskabKenya forbereder kvinder på lederskab28. maj 2014Da Kenya forberedte sig til valget i marts 2013, udstyrede UNDP kvinder med værktøjerne til at stille op til politiske embeder.

  • Nu eksisterer jeg: ID-kort i BurundiNu eksisterer jeg: ID-kort i Burundi28. maj 2014I den vestlige verden er det næsten umuligt at forestille sig, hvordan det må være ikke at have et identifikationskort. Men i Burundi er det hverdag for mange. Man kan ikke stemme, man kan ikke få sin stemme hørt og man kan bestemt ikke stille op til valg. Men det stopper ikke der.

  • Omfattende forbedringer banede vej for frie valg i BangladeshOmfattende forbedringer banede vej for frie valg i Bangladesh2. apr. 2014UNDP viste sig at være en central partner i de langvarige og komplekse forberedelser op til parlamentsvalget i Bangladesh i 2008 – det første i syv år. En stabil, troværdig regering er en vigtig komponent for at opnå 2015-Målene, og valget kom ikke en dag for sent. Bangladesh er blevet stærkt medtaget af den globale finansielle krise.

  • Pakistan Mobile RetssalePakistan Mobile Retssale27. feb. 2014I en fjerntliggende landsby i udkanten af Peshawar, Pakistan, er en retssag i gang. Stenografen taster løs, dommeren lytter anspændt og køleranlægget arbejder på højtryk for at holde rummet køligt alt imens to husejere diskuterer om 6000$ USD. Men dette er ikke en ordinær retssal, det hele finder nemlig sted i en stor grøn bus.