Demokratisk regeringsførelse

Demokrati er nøglen til udvikling. Der findes i dag flere demokratisk valgte regeringer i verden end nogensinde før. De seneste 15 år er antallet af demokratier verden over næsten fordoblet. Alligevel savner befolkningerne i to tredjedele af verdens lande fortsat en række grundlæggende civile og politiske rettigheder samt lige adgang til sundheds- og uddannelsessystem. De fattigste – med mindst politisk magt og indflydelse – bliver ramt hårdest, når et samfund mangler institutioner, der yder grundlæggende tjenester.

Det vil vi

UNDP hjælper nye partnerskaber med at vokse frem mellem borgere og deres land og det internationale samfund for at udveksle erfaringer med at fremme politisk deltagelse, ansvarlighed og effektivitet på alle niveauer. Vores mål er at opbygge effektive og kompetente stater, der er gennemsigtige og ansvarlige, inkluderende og lydhøre over for befolkningens behov. Lige fra valgprocesser til kvinders og fattiges muligheder for at deltage i det politiske liv.Læs mere

image
Post-2015: den globale tematiske konsultation om demokratisk regeringsførelse

Den globale konsultationsproces om regeringsførelse og rammerne for post-2015, som ledes af UNDP og OCHCR, er i gang. Deltag i debatten på "World We Want 2015"

Vores historier