Demokratisk regeringsførelse

Det gør vi

Ansvarlig og lydhør regeringsførelse er afgørende for bæredygtig udvikling. Der findes i dag flere demokratisk valgte regeringer i verden end nogensinde før. Men vejen mod demokrati er ikke altid lige til. Der skal ofte laves forfatningsændringer, opbygges et flerpartisystem og etableres nye valginstitutioner, registreres vælgere og organiseres valg m.v. UNDP støtter lande i alle disse processer. I 2015/16 støttede UNDP således et valg et sted i verden hver anden uge, og sikrede registreringen af cirka 68 millioner vælgere i 37 lande. Men afholdelse af et demokratisk valg er kun en lille del af demokratisk regeringsførelse. Mellem valgperioder støtter UNDP lande i at styrke den politiske ansvarlighed og borgerinddragelse i beslutningsprocesser, opbygge kapaciteten i offentlige institutioner, samt fremme retsstatsprincipper og overholdelse af civile og politiske menneskerettigheder.

Det vil vi

UNDP hjælper nye partnerskaber med at vokse frem mellem borgere og deres land og det internationale samfund for at udveksle erfaringer med at fremme politisk deltagelse, ansvarlighed og effektivitet på alle niveauer. Vores mål er at opbygge effektive og kompetente stater, der er gennemsigtige og ansvarlige, inkluderende og lydhøre over for befolkningens behov. Lige fra valgprocesser til kvinders og fattiges muligheder for at deltage i det politiske liv.Læs mere

Post-2015: den globale tematiske konsultation om demokratisk regeringsførelse

Den globale konsultationsproces om regeringsførelse og rammerne for post-2015, som ledes af UNDP og OCHCR, er i gang. Deltag i debatten på "World We Want 2015"

Vores historier

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt