Vores historier

 • Solenergi i Mali
  17. okt. 2013

  Mindre end 1% af Malis landområder har elektricitet. Men i Sirakorola, det administrative centrum i en kommune cirka 120 kilometer fra hovedstaden Bamako, er solenergi blevet synonymt med økonomisk vækst.

 • Haiti: Fra genopbygning til bæredygtig udvikling

  Den 12. januar 2010 ramte et ødelæggende jordskælv Haiti. UNDP har hjulpet med genopbygningen af landet og styrket katastrofeforebyggelsen.

 • Håndtering af klimaforandringer i Etiopien

  Klimaforandringer har ramt Afar regionen i det østlige Etiopien hårdt. Ali Hamadu har mistet alle sine får grundet 5 års tørke. Engang var han en succesrig fåreavler, i dag lever han og hans familie af fødevarehjælp fra regeringen og humanitære organisationer.

 • Mens floderne tørrer ud, bygger Swaziland dæmninger til at høste vand

  I mange år har Lugulo floden støttet familier i det afrikanske land, Swaziland. Men på grund af klimaforandringer forsvinder floderne. Men nu bruger lokalsamfundet sanddæmninger til at samle vand.

 • Opbevaring af regnvand forbedrer liv for bønder i Tanzania

  I de seneste år er klimaforandringers indflydelse i Tanzanias Kilimanjaro-region begyndt at true indbyggerne på deres eksistensgrundlag.

 • Pole to Paris

  To forskere, der til dagligt studerer klimaforandringernes indvirkning på jorden, vil skabe opmærksomhed om den kommende COP21 klimakonference. Det gør de ved at løbe og cykle fra polerne til Paris.

 • Sol- og vandenergi gav el til fattige landsbyer i Nepal
  2. apr. 2013

  Uden elektricitet er det svært at drive jord- og landbrug, se fjernsyn og læse lektier om aftenen. Med hjælp fra solceller og små vandturbiner i floder og bjerge har UNDPs energiprojekt givet elektricitet til mere end 40.000 husstande rundt omkring i landsbyer i Nepal.

 • Solcelleenergi styrker bæredygtigheden i kroatisk landsby
  4. jul. 2013

  Projektet viser potentialet for at bruge solcelleenergi til at levere omkostningseffektive og miljøvenlige energiløsninger til fjerntliggende områder.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Danmark Repræsentationskontor
Gå til UNDP globalt