• Afrikas fremtid afhænger af udviklingen i byer

   To tredjedele af den afrikanske befolkning forventes at bo i byer i 2050, og derfor er det afgørende for kontinentets fremtidige vækst og udvikling, hvordan urbaniseringen i Afrika foregår. Det er en af konklusionerne i den nye rapport African Economic Outlook 2016, der blev offentliggjort i dag på den Afrikanske Udviklingsbanks (African Development Bank) årsmøde.

  • Stort fremmøde og opbakning til Global Goals World Cup

   I tirsdags sendte UNDP, Eir Soccer, Udenrigsministeriet og partnere et stærkt budskab til verden om piger og kvinders lige ret til deltagelse. Det skete i Kødbyen i København, da fodboldturneringen Global Goals World Cup blev sparket i gang i anledning af Women Deliver konferencen.

  • Syrienkrisen: Nærområde indsatsen viser resultater, men mangler finansiering

   Årsrapporten for The Regional Refugee and Resilience Plan (3RP) viser med al sin tydelighed, at 3RP har potentialet til at imødekomme regionens råb om hjælp. Årsrapporten skitserer de fremskridt, resultater og udfordringer, som de mere end 200 partnere på tværs af otte overordnede indsatsområder har mødt og opnået. Rapporten giver både et regionalt overblik samt mere detaljerede beskrivelser af indsatserne i hvert af de fem værtslande, der huser syriske flygtninge og er omfattet af 3RP – Tyrkiet, Libanon, Jordan, Irak og Egypten.

  • En guide til partnerskaber på tværs af sektorer

   Dansk Røde Kors og Deloitte har, i samarbejde med UNDP og 30 virksomheder og NGOer, igennem et omfangsrigt 3-årigt projekt finansieret af DANIDA, arbejdet på bedre at forstå, hvordan man opbygger gode, sunde, produktive og transformative cross-sector partnerships. Her er resultaterne.

  • UNDP vurderer omfanget af ødelæggelser efter jordskælvet i Ecuador

   En gruppe bestående af UNDP’s regionale ekspert for kriser og genopbygning, Ugo Blanco, UN-Habitat’s repræsentant, Esteban Leon, og viceminister for bolig og byudvikling i Ecuador, Jorge Navas, fløj over nogle af de mest ødelagte områder i Equador for at vurdere skaderne på infrastruktur og bygninger i de fem byer, der den 16. april blev hårdest ramt af jordskælvet. Formålet med turen var at vurdere mængden af sten og murbrokker, som det er nødvendigt at fjerne med det samme.

  • Menneskelig Udvikling – Vejen Frem

   UNDP’s Human Development Report (HDR) 2016 bliver den 25. udgave. Siden begyndelsen har disse årlige rapporter haft stor indflydelse på udviklingsdebatten og bidraget til større forståelsen af menneskers trivsel samt skabt basis for nye politiske tiltag.

  • Paris-aftalen underskrives officielt i morgen, den 22. april

   I december sidste år mødtes verdens stats- og regeringsledere til COP21, hvor de indgik den historiske Paris-aftale om at stoppe klimaforandringerne. Nu har FN’s Generalsekretær Ban Ki-moon inviteret alle verdens regeringsledere til FN’s hovedkvarter i New York den 22. april til en officiel ceremoni, hvor de første lande vil underskrive Paris-aftalen.

  • UNDP og Danmark i fælles front for at styrke inddragelsen af privatsektoren i de nye verdensmål

   I dag afholdes et debatmøde i New York arrangeret af Global Green Growth Forum (3GF) og UNDP. Det handler om partnerskaber på tværs af regeringer, privatsektoren, civilsamfundet og internationale organisationer, der er afgørende for implementeringen af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Målet for mødet i dag er at give regeringer inspiration til, hvordan de på bedste vis kan optimere rammevilkårene for public-private partnerskaber.

UNDP kort fortalt

UNDP er FN’s største udviklingsorganisation med et bredt mandat til at fremme bæredygtig menneskelig udvikling. Vi arbejder for 2030 Dagsordenen og tillægger en integreret tilgang til social, økonomisk og miljømæssig udvikling. UNDP har programindsatser i mere end 170 lande og arbejder især for fattigdomsbekæmpelse, ansvarlig regeringsførelse, kriseforebyggelse og genopbygning samt miljø, klima og adgang til energi. Som formand for FN's Udviklingsgruppe (UNDG) spiller UNDP desuden en ledende rolle i samarbejdet mellem FN's udviklingsorganisationer og er med til at sikre en effektiv og koordineret indsats af FN systemet. Menneskerettigheder og ligestilling er helt centrale og tværgående temaer i alt vores arbejde. 

Læs mere

FN Byen i København

UNDP's nordiske kontor har til huse i FN Byen i København.

 

 

 

thumbnail

UNDP's Annual     Report 2014/2015
Læs UNDP's seneste årsrapport her.