Achim Steiner udnævnes som ny topchef i UNDP

FN’s Generalsekretær Antonio Guterres nominering af Achim Steiner som ny chef for UNDP blev i dag bekræftet af FN’s Generalforsamling. Steiner er udpeget for en fire-årige periode.

UNDP søger kommunikationspraktikant til efteråret 2017 i København

Vi søger en praktikant, der vil indgå i kontorets daglige udviklings- og kommunikationsarbejde. Deadline for ansøgning er 1 maj.

UNDP's Human Development Report: Menneskelig udvikling for alle

Den 21. marts, 2017 blev UNDP’s Human Development Report 2016 lanceret. I Danmark foregik det i FN Byen med mere end 130 deltagere. Blandt de mange interesserede var repræsentanter fra en lang række civilsamfundsorganisationer, tænketanke, journalister og ambassadefolk. Læs Direktør for UNDP, Helen Clarks indlæg, se livestreamet eller download hele rapporten.

Kvinder skal også kunne drage fordel af det forandrende arbejdsmarked - og det kræver ligestilling

Kvindernes internationale kampdag sætter i år fokus på kvinder i et forandrende arbejdsmarked - Jorden 50-50 inden 2030. Globalisering og den teknologiske udvikling driver den forandring af arbejdsmarkedet vi ser i dag, og det er vigtigt, at kvinder vil få plads og drage fordele af denne forandring. Helen Clark's tale på den internationale kampdag for kvinder

FN og partnere styrker deres støtte til syrere og nabolande ramt af konflikten i Syrien

Helsinki, den 24. januar - FN-organisationer og NGO-partnere appellerede i dag om 4,63 milliarder US dollars til at fortsætte det vigtige arbejde, og imødekomme det voksende behov for hjælp til flygtninge fra Syrien og de nabolande, der huser dem. FN og mere end 240 partnere præsenterede the Regional Refugee and Resilience Plan (3RP) for 2017 og 2018, som er en plan, der har til formål at hjælpe de mere end 4,7 millioner flygtninge fra Syrien og de 4,4 millioner berørte mennesker, der huser dem i Tyrkiet, Libanon, Jordan, Irak og Egypten. Finansieringen af ​​planen skal lægges oven i de 3,4 milliarder dollars, som FN allerede har beregnet er nødvendigt for at dække de humanitære behov for de 13,5 millioner mennesker inde i Syrien i år. The Helsinki Conference on Supporting Syrians and the Region er arrangeret af den finske regering og fokuserer på følgende centrale humanitære prioriteter: at redde liv, beskyttelse og opbygning af modstandskraft.

Finlands regering og FN holder konference i Helsinki om krisen i Syrien

Finlands regering samler i dag og i morgen vigtige humanitære og udviklingsmæssige aktører i Helsinki for at præsentere en plan for den langvarige krise i Syrien og nabolandene, der nu går ind i sit sjette år. The Helsinki Conference on Supporting Syrians and the Region samler højtstående repræsentanter for regeringerne i regionen, FN-organer, internationale finansielle institutioner, donorer, repræsentanter for internationale og nationale ikke-statslige organisationer samt den private sektor.

Helen Clark: "Migration er i dag en topprioritet både humanitært og udviklingsmæssigt"

Chef for UNDP, Helen Clark gav tale ved lanceringen af McKinsey Global Institutes rapport: "Rundt om i verden er der flere migranter end nogensinde før. (..) Migration er i dag en topprioritet både humanitært og udviklingsmæssigt. Ad hoc og kortsigtede løsninger vil ikke løse udfordringerne effektivt. Der er behov for omfattende strategier, der udnytter potentialet i migration og derved støtter udviklingen, skaber arbejdspladser og stopper menneskehandelen. Fred er en nødvendighed i samfund sønderrevet af konflikt. Der er behov for inklusiv vækst og udvikling i lavindkomstlande". Læs hele talen.

Menneskerrettighederne er en grundpæl i FN’s arbejde

Interview med Ben Majekodunmi, chef for FN Human Rights Up Front Initiativet i FN Sekretariatet i New York, den 29. November 2016.

Ny appel til fortsat støtte til syriske flygtninge og værtslande

Amman, 5. december 2016 – Konflikten i Syrien kører på sit sjette år, og der er lille udsigt til en politisk løsning lige rundt om hjørnet. Derfor appellerer FN organisationer og NGO partnere i dag i Geneve om DKK 32,9 milliarder for at kunne fortsætte støtten til flygtningene og værtslandene over de næste to år. The Regional Refugee and Resilience Plan (3RP) bringer mere end 240 partnere sammen i en koordineret regional indsats for at hjælpe 9,3 millioner mennesker i Tyrkiet, Libanon, Jordan, Egypten og Irak – heraf 4,7 millioner syriske flygtninge og mere end 4,4 millioner berørte borgere i værtslandene.

Arab Human Development Report 2016: Aktivering af de unge så de kan forme deres egen fremtid er nøglen til udvikling og stabilitet i den arabiske region

Beirut, 29. november 2016 – De arabiske lande kan tage et væsentligt udviklingsskridt fremad, styrke stabilitet og opnå holdbare resultater, hvis de prioriterer politikker, der sikrer den unge generations trivsel, produktivitet, selvbestemmelse og ordentligt medborgerskab. Sådan lyder konklusionen fra Arab Human Development Report (AHDR) 2016: De Unge og udsigterne for menneskelig udvikling i en foranderlig virkelighed, som FN’s Udviklingsprogram (UNDP) lancerede i dag.

Aftalen er indgået. Nu skal vi handle på klimaforandringerne

Verden jublede, da den globale klimaaftale blev indgået i Paris i december sidste år. Mindre end et år senere er aftalen nu trådt i kraft. Det er et enestående resultat. Nu har vi brug for hurtig og effektiv handling. For at kunne implementere Paris-aftalen kræver det beslutsomhed for at afvikle brug af ikke-bæredygtig energi, skovrydning og anden drivkraft bag vores CO2 udslip. Målet er at skabe en kulstoffri, klimamodstandsdygtig og bæredygtig fremtid. Den nødvendige forandring vil kræve mange års hårdt arbejde og billioner af dollars i investering. Men hvis vi kollektivt forpligter os til en bæredygtig fremtid, vil vi også skabe arbejdspladser, forbedre folkesundheden, fremme innovation, beskytte vitale økosystemer og bevare vandressourcerne, blot for at nævne nogle af de sidegevinster, der vil være ved at tilpasse og modvirke klimaændringerne.