• En guide til partnerskaber på tværs af sektorer

   Dansk Røde Kors og Deloitte har, i samarbejde med UNDP og 30 virksomheder og NGOer, igennem et omfangsrigt 3-årigt projekt finansieret af DANIDA, arbejdet på bedre at forstå, hvordan man opbygger gode, sunde, produktive og transformative cross-sector partnerships. Her er resultaterne.

  • UNDP vurderer omfanget af ødelæggelser efter jordskælvet i Ecuador

   En gruppe bestående af UNDP’s regionale ekspert for kriser og genopbygning, Ugo Blanco, UN-Habitat’s repræsentant, Esteban Leon, og viceminister for bolig og byudvikling i Ecuador, Jorge Navas, fløj over nogle af de mest ødelagte områder i Equador for at vurdere skaderne på infrastruktur og bygninger i de fem byer, der den 16. april blev hårdest ramt af jordskælvet. Formålet med turen var at vurdere mængden af sten og murbrokker, som det er nødvendigt at fjerne med det samme.

  • Menneskelig Udvikling – Vejen Frem

   UNDP’s Human Development Report (HDR) 2016 bliver den 25. udgave. Siden begyndelsen har disse årlige rapporter haft stor indflydelse på udviklingsdebatten og bidraget til større forståelsen af menneskers trivsel samt skabt basis for nye politiske tiltag.

  • Paris-aftalen underskrives officielt i morgen, den 22. april

   I december sidste år mødtes verdens stats- og regeringsledere til COP21, hvor de indgik den historiske Paris-aftale om at stoppe klimaforandringerne. Nu har FN’s Generalsekretær Ban Ki-moon inviteret alle verdens regeringsledere til FN’s hovedkvarter i New York den 22. april til en officiel ceremoni, hvor de første lande vil underskrive Paris-aftalen.

  • UNDP og Danmark i fælles front for at styrke inddragelsen af privatsektoren i de nye verdensmål

   I dag afholdes et debatmøde i New York arrangeret af Global Green Growth Forum (3GF) og UNDP. Det handler om partnerskaber på tværs af regeringer, privatsektoren, civilsamfundet og internationale organisationer, der er afgørende for implementeringen af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Målet for mødet i dag er at give regeringer inspiration til, hvordan de på bedste vis kan optimere rammevilkårene for public-private partnerskaber.

  • Fotoblog: Brobygning i Afghanistan

   I samarbejde med EU og de afghanske myndigheder, arbejder UNDP med at forbedre infrastrukturen i grænseområderne mellem Afghanistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan. Målet er at styrke det økonomiske samarbejde mellem landene.

  • UNDP ved de 50: En investering i FN's rolle som nøglespiller i udvikling

   New York City – Ved markeringen af 50 år i frontlinjen af international udvikling, skal FN’s Udviklingsprogram UNDP ses som en investering i FN’s centrale arbejde med at hjælpe til at skabe en verden fri for fattigdom og ulighed, sagde Helen Clark, chef for UNDP, i forbindelsen med fejringen af dagen den 24. februar.

UNDP kort fortalt

UNDP er FN’s største udviklingsorganisation med et bredt mandat til at fremme bæredygtig menneskelig udvikling. Vi arbejder for 2030 Dagsordenen og tillægger en integreret tilgang til social, økonomisk og miljømæssig udvikling. UNDP har programindsatser i mere end 170 lande og arbejder især for fattigdomsbekæmpelse, ansvarlig regeringsførelse, kriseforebyggelse og genopbygning samt miljø, klima og adgang til energi. Som formand for FN's Udviklingsgruppe (UNDG) spiller UNDP desuden en ledende rolle i samarbejdet mellem FN's udviklingsorganisationer og er med til at sikre en effektiv og koordineret indsats af FN systemet. Menneskerettigheder og ligestilling er helt centrale og tværgående temaer i alt vores arbejde. 

Læs mere

FN Byen i København

UNDP's nordiske kontor har til huse i FN Byen i København.

 

 

 

thumbnail

UNDP's Annual     Report 2014/2015
Læs UNDP's seneste årsrapport her.